Materialitet

I materialkonseptet for Hieronymus Heryerdahls gate 1 har vi vært opptatt av å spille på lag med byggets særegenhet - finne frem til og forsterke de kvaliteter og materialer som har vært og som fortsatt finnes.

Hovedmaterialer

De gylne, varme, jordfargene i paletten fra de flotte hovedinngangene tas med inn i kontorarealene og skaper en rød tråd for fargebruk i bygget. Kjernene blir et tydelig element i nye HH1. Kjerneveggen strekker seg rundt inngangene, forbi toalettene og rammer inn atriumsveggene. Garderober og minikjøkken integreres sømløst i veggen. Som en kontrast til møbleringsveggens mørke farge holdes systemvegger, åpen himling og arbeidssoner i lyse og luftige toner. Bak den kjernen finner man toalettene. Her brukes det lyse og delikate farger på gulv og vegg, mens detaljer vil gjenspeile de historiske fargene som man finner i fellesarealene på en subtil og moderne måte.

De rehabiliterte fellesarealene skal huse attraktive tilbud som bidrar til «det lille ekstra» for byggets leietakere og brukere. Disse pakkes inn i stilrent og gjennomført design som underbygger bygningens egenart. Identiteten til bygget og historien om Hieronymus er illustrert og formidlet av kunstneren Børge Bredenbekk og vil være gjennomgående i byggets interiør og dekor.

Bygningens historie og materialkvaliteter viser seg allerede i de flotte inngangspartiene mot nord og sør. Med hver sin distinkte materialpallett skaper de en ærverdig adkomst for alle besøkende. Den særegne marmorpussen strekker seg videre opp gjennom hovedtrappene inn til kontoretasjenes innganger. Inngangspartier og trapper oppgraderes med ny belysning og nye løpere. I forbindelsen med rehabiliteringen vil disse unike kvalitetene ivaretas og foredles.